Reskue, 100 g
Nová selektovaná bunková stena vínnych kvasiniek pre adsorpciu inhibítora fermentácie



Zloženie hroznového muštu môže obsahovať toxické látky s inhibičným účinkom, ktoré negatívne ovplyvňujú životaschopnosť kvasiniek a ich fermentačnú aktivitu a môžu viesť k pomalej alebo zastavenej alkoholovej fermentácii.
Inhibičné toxické látky, ako sú mastné kyseliny s krátkym a stredným reťazcom (SMCFA), sú dobre známe svojím potláčajúcim účinkom na alkoholovú fermentáciu. Bunkové steny kvasiniek sa bežne používajú na odstránenie týchto SMCFA a tým umožňujú úplný a stabilný priebeh fermentácie.
Rezíduá pesticídov (fungicídy, herbicídy, insekticídy) môžu tiež významne ovplyvniť životaschopnosť kvasiniek a ohroziť dokončenie fermentácie. Nové štúdie navyše ukázali, že môžu negatívne pôsobiť aj na tvorbu aróm (najmä esterov) a na ovocný charakter vín.
RESKUE™ je vybraná bunková stena vínnych kvasiniek, detailne charakterizovaná z hľadiska biochemických i fyzikálnych vlastností, s vysokou sorpčnou kapacitou.
RESKUE™ je účinný nástroj na odstraňovanie SMCFA a rezíduí pesticídov.
Popis a benefity
Od roku 2006 sa výskum Lallemand R&D zameriava na lepšiu charakterizáciu bunkových stien kvasiniek. Cieľom bolo zvýšiť ich sorpčnú kapacitu, čo viedlo k výberu vhodného vínneho kmeňa kvasiniek a k zavedeniu špecifického autolyzačného procesu. Bolo tiež potvrdené, že predchádzajúca rehydratácia bunkových stien významne zvyšuje ich sorpčnú kapacitu.
Boli vyvinuté nové metódy na analýzu biochemického zloženia bunkovej steny kvasiniek a hodnotenie ich fyzikálnych vlastností.
Laboratórne aj pivničné pokusy s novo vybranou bunkovou stenou kvasiniek RESKUE™ preukázali, že tento prípravok podporuje úplný a stabilný priebeh fermentácie vďaka odstraňovaniu SMCFA a rezíduí pesticídov.
Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 40 g/hl (3,4 kg na 1000 amerických galónov).
Rehydratujte bunkovú stenu vínnych kvasiniek podľa odporúčaného postupu: suspendujte RESKUE™ v desaťnásobku jeho hmotnosti vo vode s teplotou 30–37 °C, premiešajte, nechajte 20 minút odstáť a potom pridajte do muštu, ktorý chcete ošetriť, a zaistite rovnomernú disperziu v celom objeme.
Aplikujte RESKUE™ do muštu približne v 2/3 alkoholovej fermentácie, aby ste zabránili spomaleniu fermentácie.
V prípade kuratívneho zásahu pri zastavenej fermentácii ošetrite zastavený mušt RESKUE™ ešte pred reštartom kvasenia.
Maximálna dávka: 40 g/hl.
Balenie a uchovávanie
1 kg uzavreté hliníkové vrecká.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Po otvorení spotrebujte naraz.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
Kategória: | Ošetrenie mladého vína |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
EAN: | 210096 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.