Tekutá síra Sulfossol 400, 20 L
SULFOSSOL® je roztok hydrogensiiričitanu amónneho, ktorý dodáva SO₂ aj dusík pre plynulé kvasenie a ochranu muštov a vín.



Roztok hydrogensiiričitanu amónneho (NH₄HSO₃) na sírenie muštov a aktiváciu kvasenia.
Charakteristika
SULFOSSOL® je dostupný v kvapalnej forme s koncentráciami 600, 400, 200, 150, 100 a 50 g/l SO₂.
Enologické vlastnosti
SULFOSSOL® má jedinečnú vlastnosť – dodáva muštu alebo zberu SO₂ aj amónny dusík potrebný na plynulý priebeh kvasenia.
SULFOSSOL® poskytuje kvasinkám časť dusíka nevyhnutného pre ich rast.
Súčasne dodáva SO₂ potrebný pre vinifikáciu:
– ochrana proti enzýmovej oxidácii (tyrozináza a i.)
– inhibícia baktérií a apikulátnych kvasiniek
– podpora extrakcie fenolických zlúčenín počas macerácie červených vín
1 g SO₂ v SULFOSSOL® poskytuje 280 mg NH₄, t. j. 220 mg dusíka.
Dávkovanie
| Dávka SO₂ | Sulfossol® 600 | Sulfossol® 400 | Sulfossol® 200 | Sulfossol® 100 | Sulfossol® 50 |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 g/hl | 0,16 cL | 0,25 cL | 0,50 cL | 1,00 cL | 2,00 cL |
| 5 g/hl | 0,83 cL | 1,25 cL | 2,50 cL | 5,00 cL | 10,00 cL |
| 10 g/hl | 1,66 cL | 2,50 cL | 5,00 cL | 10,00 cL | 20,00 cL |
Návod na použitie
SULFOSSOL® sa má pridávať čo najskôr, ideálne pred začiatkom fermentácie.
Upozornenie
Produkt určený na enologické a výhradne profesionálne použitie.
Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie
Sulfossol® 50, 100, 150, 200, 400, 600: 1 L, 5 L, 10 L, 20 L, 1000 L (podľa variantu).
Skladovanie
Skladujte neotvorené a uzavreté balenia na suchom, bez zápachu a mimo priameho svetla. Chráňte pred mrazom. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Ostatné suroviny |
|---|---|
| Hmotnosť: | 20 kg |
| EAN: | 070413 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
