Bentonit Aktiv Bentonit G, 20 kg
Granulovaný sodno-vápenatý bentonit, odstraňuje termolabilné bielkoviny z vína. Okrem adsorpcie bielkovín je možné v malej miere znížiť aj obsah trieslovín a ťažkých kovov. Vysokým podielom „Na“ má veľmi vysokú adsorpčnú schopnosť voči proteínom.



Granulovaný sodno-vápenatý bentonit, odstraňuje termolabilné bielkoviny z vína. Okrem adsorpcie bielkovín je možné v malej miere znížiť aj obsah trieslovín a ťažkých kovov. Vysokým podielom „Na“ má veľmi vysokú adsorpčnú schopnosť voči proteínom.
Použitie: Potrebné množstvo bentonitu nasypte za intenzívneho miešania asi do 10-15 násobku vody a nechajte hodinu napučať. Prebytočnú vodu môžete odliať. Úspech krášlenia bentonitom závisí od dobrého premiešania nápoja s krášliacim prostriedkom. Ošetrený nápoj pred pridaním bentonitu uveďte miešadlom do intenzívneho pohybu, pripravenú suspenziu bentonitu pomaly pridávajte a intenzívne miešajte ešte po dobu ďalších 15 minút.
Dávkovanie: Vína chudobné na bielkoviny 30–100 g/hl
Vína so stredným obsahom bielkovín 80 – 80 g/hl
Vína extrémne bohaté na bielkoviny do 350 g/hl
Silne oxidované víno 20–150 g/hl
Zlepšenie arómy 5–15 g/hl
Skladovanie: Skladujte v chlade a suchu. Skladovať v neporušenom balení pri 15 - 25 ° C počas troch rokov. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Špecifické výhody prípravku SIHA Aktivbentonit G:
•Špeciálne zladený na adsorpciu bielkovín v nápojoch
•Vysokým podielom sodíka má SIHA Aktivbentonit G veľmi vysokú adsorpčnú účinnosť voči proteínom.
• Napriek tomu, že objem po napučaní je zvýšený, vytvorí sa kompaktný kalový sediment.
•Okrem adsorpcie bielkovín je možné v malej miere znížiť aj obsah trieslovín a ťažkých kovov.
Kategória: | Prípravky |
---|---|
Hmotnosť: | 20 kg |
EAN: | 020025 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.