Enzým Sihazym Extro, 0,5 kg

Granulovaný enzým vhodný na extrakciu hodnotných aromatických látok a žiaducich tanínov. Používa sa na maceráciu rmutu za studena. Odporúčaná teplota aplikácie od 8 ° C s dobou pôsobenia 2 až 6 hod.

Dostupnosť Skladem (17,4 ks)
Kód: 040005
137,04 € 111,41 € bez DPH
Enzým Sihazym Extro, 0,5 kg
Enzým Sihazym Extro, 0,5 kg
Novinka
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

SIHAZYM® Extro je pektolytický enzýmový prípravok na extrakciu obsahových látok bobúľ z rmutu červených a bielych vín. Cielené enzymatické uvoľnenie polysacharidov a plynulé odbúranie pektínových látok sú hlavnými funkciami. Na extrakciu a čerenie hroznového rmutu.

Použiť:
SIHAZYM® Extro je možné používať v rmute červených vín počas doby státia rmutu alebo do spätne ochladeného rmutu (~ 40 °C). Vďaka enzymatickému štiepeniu sa uvoľňujú okrem anthokyanov aj aromatické látky a žiadané hroznové taníny. V rmute bieleho vína podporuje najmä uvoľnenie polysacharidov a redukuje viskozitu rmutu. Pri studenej macerácii rmutu bieleho vína je enzým aktívny do 8 °C. Produkt sa v odporúčanej dávke pridáva ako 10% vodný roztok priamo do nádoby s rmutom, mlynu na hrozno, lisu alebo vozíka s rmutom.
Dôležité je optimálne rozloženie enzýmového roztoku v rmute.

Dávkovanie (do 100 kg rmutu) a doba pôsobenia:
Rmut bieleho vína (~ 15 °C) 4-6 g / 4-6 h
Rmut bieleho vína (~ 8-10 °C) 5-7 g / 4-6 h
Rmut červeného vína: Klasické kvasenie rmutu 3-4 g / 5-20 dní
Pumping-over (prečerpávanie) 3-4 g / 2-8 dní
Spätne ochladený rmut (do 50 ° C) 2-4 g / 2-4 h

Skladovanie: Skladujte v chlade a suchu. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte. Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378

SIHAZYM Extro je pektolytický enzýmový prípravok na extrakciu obsahových látok bobúľ z rmutu červených a bielych vín. Okrem odbúravania pektínov má SIHAZYM® Extro ďalšie definované vedľajšie aktivity, ako arabinosidáza a hemicelulázy. SIHAZYM® Extro je zostavený najmä pre enologický postup enzýmácie rmutu. Cielené enzymatické uvoľnenie polysacharidov a plynulé odbúranie pektínových látok sú hlavnými funkciami SIHAZYM® Extro. Tento produkt chráni extrahované anthokyany v rmute červeného vína, pretože nevykazuje žiadnu vedľajšiu aktivitu anthokyanázy.

Kategória: Prípravky
Hmotnosť: 0.5 kg
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola