Enzým Sihazym Extro, 10 g

Granulovaný enzým na extrakciu a čírenie hroznovej drte, zabezpečuje uvoľňovanie farbív, aróm a polysacharidov bez straty antokyánov.

Dostupnosť Skladem (25 ks)
Kód: 040022
4,46 € 3,63 € bez DPH
Enzým Sihazym Extro, 10 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

SIHAZYM EXTRO je pektolytický enzýmový prípravok určený na extrakciu obsahových látok z hroznovej drte červených aj bielych vín. Okrem rozkladu pektínov má definované vedľajšie aktivity arabinosidázy a hemicelulázy, ktoré zabezpečujú efektívne uvoľňovanie polysacharidov a aromatických látok. Produkt je navrhnutý špeciálne pre enologické použitie pri enzymácii rmutu. SIHAZYM EXTRO chráni extrahované antokyány v červenom víne, pretože neobsahuje žiadnu vedľajšiu aktivitu anthokyanázy.

Špecifické výhody SIHAZYM EXTRO:
– rýchle uvoľňovanie extraktívnych látok z hroznových bobúľ
– zvýšená výťažnosť farbív
– ochrana uvoľnených antokyánov
– vyšší podiel samotokového muštu
– zníženie viskozity rmutu
– zvýšená lisovacia kapacita

Použitie
SIHAZYM EXTRO možno použiť pri spracovaní červených vín počas macerácie rmutu alebo v späťne ochladenom rmute (~40 °C). Enzymatické štiepenie podporuje uvoľňovanie antokyánov, aromatických látok a prírodných trieslovín.
Pri spracovaní bielych vín podporuje uvoľňovanie polysacharidov a znižuje viskozitu rmutu. Aktívny zostáva aj pri studenej macerácii do 8 °C.

Produkt sa pridáva ako 10 % vodný roztok priamo do drviča, lisu alebo nádoby s rmutom. Je potrebné zabezpečiť rovnomerné rozptýlenie enzýmu v rmute – buď kontinuálnym dávkovaním pomocou injekčného čerpadla do prúdu rmutu, alebo po častiach pri zapnutom miešadle počas plnenia.

Dávkovanie
Použitie – Dávka (g/100 kg rmutu) – Doba pôsobenia
Biely rmut pri 15 °C – 4–6 g – 4–6 hodín
Biely rmut pri 8–10 °C – 5–7 g – 4–6 hodín
Červený rmut – klasické kvasenie – 3–4 g – 5–20 dní
Červený rmut – prečerpávanie – 3–4 g – 2–8 dní
Späťne ochladený rmut (do 50 °C) – 2–4 g – 2–4 hodiny

Aktivita
SIHAZYM EXTRO má enzýmovú aktivitu > 5900 FDU/g (ferment depectinization unit). Produkt je čistený od cinnamylesterázovej aktivity.

Dôležité informácie
Enzýmy sa pri kontakte s bentonitom adsorbujú a strácajú aktivitu. Bentonit je potrebné pridávať až po ukončení enzymácie, prípadne pred použitím enzýmov ho z vína odstrániť.
Prítomnosť SO₂ do 1000 mg/l nemá vplyv na aktivitu enzýmu.

Bezpečnosť
Produkt je biely, takmer bezprašný mikrogranulát bez konzervačných látok. Spĺňa odporúčania FAO/WHO JEFCA a FCC pre potravinárske enzýmy a zodpovedá limitom mikrobiologickej čistoty (do 5 × 10⁴/g celkových zárodkov a 10²/g plesní).

Skladovanie
SIHAZYM EXTRO je mikrogranulát, ktorý možno skladovať pri 4–6 °C počas 24 mesiacov bez straty aktivity. Uchovávajte v suchu a v uzavretom obale.

Balenie a dodacie informácie
– 100 g dóza – katalógové číslo 95.232.001
– 500 g dóza – katalógové číslo 95.232.005

Certifikovaná kvalita
SIHAZYM EXTRO je počas výroby pravidelne kontrolovaný, aby sa zabezpečila rovnomerná kvalita a bezpečnosť. Testy funkčnosti a nezávadnosti prebiehajú pred aj počas finálneho balenia.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Prípravky
Hmotnosť: 0.01 kg
EAN: 040022
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola