Enzým Viazym Clarif Extrem, 1 l
VIAZYM® CLARIF EXTREM je koncentrovaný enzým na rýchle čírenie bielych a ružových muštov aj pri nízkych teplotách a pH.



VIAZYM® CLARIF EXTREM je vysoko koncentrovaný pektolytický enzýmový prípravok v kvapalnej forme určený na rýchle čírenie bielych a ružových muštov, aj v náročných podmienkach.
Enologické vlastnosti
VIAZYM® CLARIF EXTREM obsahuje vysokú koncentráciu pektináz z Aspergillus niger, ktoré umožňujú rýchlu a účinnú sedimentáciu aj pri nízkych teplotách (5 °C) a nízkom pH (od 2,8), bez ohľadu na odrodu hrozna a jeho zdravotný stav.
Neprítomnosť cinnamoylesterázovej aktivity zabraňuje tvorbe prchavých fenolov.
Umožňuje získať mušt s veľmi nízkou zákalovitosťou a je vhodný pre procesy vyžadujúce maximálnu čistotu muštu („amylický“ proces).
Podporuje studenú maceráciu a rozvoj typických odrodových aróm.
Vďaka rýchlemu účinku je vhodný aj na flotáciu muštov.
Dávkovanie
0,3–1 ml/hl v závislosti od doby kontaktu, teploty a pH.
Použitie
• Statické čírenie bielych a ružových muštov po lisovaní
• Flotácia muštov vďaka rýchlemu účinku
Návod na použitie
Zrieďte VIAZYM® CLARIF EXTREM v približne 10 litroch vody alebo muštu. Pridajte do celkového objemu určeného na ošetrenie a zabezpečte rovnomerné premiešanie.
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
1 l balenie.
Skladujte v neotvorenom obale pri teplote pod 25 °C, v suchu, chránenom pred svetlom a mrazom.
Po zbere skladujte pri 8–15 °C.
Po otvorení skladujte pri 8–15 °C, chráňte pred mrazom a spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Prípravky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 040306 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Ružové, Biele |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
