Enzymy ConZym Pex Uni, 1 kg
Enzým odbúravajúci pektíny pri výrobe vína. Zvyšuje výťažnosť šťavy a zlepšuje extrakciu farbív a aromatických látok. Jeho použitie zvyšuje kvalitu vína prirodzeným spôsobom, prináša rýchlejšie čerenie a znižuje výrobné náklady.



Použitie a dávkovanie: Enzým po pridaní do rmutu dokonale rozmiešajte. Optimálna aplikačná teplota: 15-30 °C.
Pri aplikácii tohto enzýmu nesmiete súčasne ošetrovať bentonitom! Bentonit je možné použiť až po ukončení enzýmovej reakcie! Nižšie uvedené orientačné hodnoty môžu kolísať podľa teploty rmutu, stupňa zrelosti a vinárskej oblasti. Použitie SO2 do 150 mg/liter nemá vplyv na aktivitu enzýmu.
Dávkovanie doba pôsobenia:
Rmut bieleho vína: po mletí 3-6 g/hl ...1-3 h
Rmut červeného vína: po mletí 3-6 g/hl ... počas kvasenia
Skladovanie: V chlade a suchu, pri teplote max. 10 °C je zaručená neobmedzená účinnosť po dobu 24 mesiacov.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
| Kategória: | Prípravky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 040043 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
