Kvasinky Grand Zin, 500 g
Vybrané aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu červených vín so štruktúrovaným, elegantným a korenistým profilom vhodných na zrenie v dreve



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Grand Zin je kmeň kvasiniek vybraný na vinifikáciu červených vín určených na zrenie v dreve, s moderným, elegantným a štruktúrovaným profilom. Ide o fruktosofilný kmeň s vysokou fermentačnou silou a výraznou vitalitou. Umožňuje viesť fermentáciu aj pri vysokom alkoholovom potenciáli, vysokých teplotách a za extrémnych podmienok vinifikácie.
Jeho aromatický prejav zvýrazňuje korenistý charakter vín s príjemnými tónmi korenia, sladkého drievka a škorice. Významná tvorba glycerolu a uvoľňovanie polysacharidov a mannoproteínov prispieva k vínam s väčším objemom, jemnejšou a zamatovou štruktúrou. Vhodné pre odrody Zinfandel, Primitivo, Malbec, Barola, Brunello di Montalcino, Chianti a Valpolicella.
Kvasinka vykazuje vysokú odolnosť voči alkoholu až do 19,5% obj. a silnú odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie.
Enologické vlastnosti
•vysoká odolnosť voči alkoholu (až 19,5 % obj.)
•vysoká fermentačná sila
•rýchle fermentácie a refermentácie
•skrátená latencia
•killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
•vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie
•pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 15–35 °C
•nízka produkcia prchavých kyselín
•nízka tvorba siričitanov a zlúčenín síry
•nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
•významná tvorba glycerolu
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
•Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
•Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
•Plesne: < 50 ufc/g
•Octové baktérie: < 50 ufc/g
•Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
•E. coli/g: neprítomná
•Staphylococcus ufc/g: neprítomný
•Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Prípravky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080137 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
