Kvasinky Grand Zin, 500 g

Vybrané aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu červených vín so štruktúrovaným, elegantným a korenistým profilom vhodných na zrenie v dreve

Dostupnosť Skladem (22 ks)
Kód: 080137
46,85 € 38,09 € bez DPH
Kvasinky Grand Zin, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Grand Zin je kmeň kvasiniek vybraný na vinifikáciu červených vín určených na zrenie v dreve, s moderným, elegantným a štruktúrovaným profilom. Ide o fruktosofilný kmeň s vysokou fermentačnou silou a výraznou vitalitou. Umožňuje viesť fermentáciu aj pri vysokom alkoholovom potenciáli, vysokých teplotách a za extrémnych podmienok vinifikácie.

Jeho aromatický prejav zvýrazňuje korenistý charakter vín s príjemnými tónmi korenia, sladkého drievka a škorice. Významná tvorba glycerolu a uvoľňovanie polysacharidov a mannoproteínov prispieva k vínam s väčším objemom, jemnejšou a zamatovou štruktúrou. Vhodné pre odrody Zinfandel, Primitivo, Malbec, Barola, Brunello di Montalcino, Chianti a Valpolicella.

Kvasinka vykazuje vysokú odolnosť voči alkoholu až do 19,5% obj. a silnú odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie.

Enologické vlastnosti

•vysoká odolnosť voči alkoholu (až 19,5 % obj.)


•vysoká fermentačná sila


•rýchle fermentácie a refermentácie


•skrátená latencia


•killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou


•vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom fermentácie


•pravidelný priebeh fermentácie v širokom teplotnom rozmedzí 15–35 °C


•nízka produkcia prchavých kyselín


•nízka tvorba siričitanov a zlúčenín síry


•nízka tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej


•významná tvorba glycerolu


Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre

•Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g


•Mliečne baktérie: < 500 ufc/g


•Plesne: < 50 ufc/g


•Octové baktérie: < 50 ufc/g


•Koliformné baktérie: < 50 ufc/g


•E. coli/g: neprítomná


•Staphylococcus ufc/g: neprítomný


•Salmonella/25 g: neprítomná


V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Prípravky
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080137
Výroba vína podľa farby: Červené
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Červené
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola