


LALVIN W15™ bol izolovaný v roku 1991 z vysoko kvalitného muštu Müller Thurgau vo Výskumnej stanici vinárstva vo Wädenswile vo Švajčiarsku.
Fermentuje suché biele a červené vína strednou rýchlosťou. Tieto kvasinky produkujú vyššie hladiny glycerolu a kyseliny jantárovej, čo podporuje jasný ovocný prejav a dobrú štruktúru vína. LALVIN W15™ počas fermentácie generuje len veľmi málo tepla, čo znižuje potenciál pre vznik sulfidových zlúčenín, a pri fermentácii ovocia z neskorého zberu a ľadového vína bola zaznamenaná dobrá osmotolerancia.
VLASTNOSTI
• Optimálna teplota fermentácie: 10 až 27 °C
• Tolerancia alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Stredná rýchlosť fermentácie
• Aktívny faktor kompetitívnosti („Killer K2“)
• Vysoké nutričné nároky
• Nízka produkcia zlúčenín síry
• Vysoká produkcia glycerolu a kyseliny jantárovej
NÁVOD NA ENOLOGICKÉ POUŽITIE
A. Rehydratácia bez ochranného činidla pre kvasinky
Dávkovanie: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte vo vode s desaťnásobkom jeho hmotnosti (teplota medzi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpustite jemným miešaním a počkajte 20 minút.
3. Zmiešajte rehydratované kvasinky s trochou šťavy/muštu a postupne upravujte teplotu kvasinkovej suspenzie tak, aby sa teplota šťavy/muštu líšila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do muštu.
B. Rehydratácia s ochranou kvasiniek
U muštov s vysokým alkoholovým potenciálom (> 13 % obj./obj.), s nízkym zákalom (< 80 NTU) alebo inými náročnými podmienkami sa odporúča použitie jedného z našich produktov GO-FERM™ (ochrana vínnych kvasiniek) počas rehydratácie kvasiniek. Riaďte sa pokynmi pre rehydratáciu podľa vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratácie by nemala prekročiť 45 minút. Je nevyhnutné, aby sa na rehydratáciu kvasiniek použila čistá nádoba. Rehydratácia priamo v mušte sa všeobecne neodporúča. Zaistite, aby bola výživa kvasiniek počas kvasenia vhodne riadená.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Použite po otvorení.
Kategória: | Prípravky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
EAN: | 080051 |
Výroba vína podľa farby: | Biele |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.