Kvasinky So Delight, 500 g
SO.DELIGHT sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae na výrobu vín s výrazným ovocným, kvetinovým a esterovým arómou.



SO.DELIGHT sú aktívne suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené na výrobu vín s výrazným komplexným aromatickým profilom s tónmi čerstvého ovocia, kvetov a fermentačných esterov.
Enologické vlastnosti
• Produkcia fermentačných esterov, vyšších alkoholov a tiolov pre komplexný aromatický buket.
• Zvýraznenie typickosti aromatických odrôd, ako sú Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon, Roussanne, Gewürztraminer, Grenache, Syrah, Rolle, Gamay a Pinot Noir.
Fermentačné charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: Killer K2
Fermentačná kinetika: veľmi rýchla
Optimálna teplota AF: 10–16 °C
Odolnosť voči etanolu: 15,0 % obj.
Nutričné nároky: vysoké
Produkcia prchavých kyselín: stredná
Produkcia SO2: stredná
Produkcia H2S: nízka
Dávkovanie
Rehydratácia: 20 g/hl
Drop&GO: 30 g/hl
Návod na použitie – Drop & Go
Rozptýľte aktívne suché kvasinky v 10-násobnom množstve zmesi vody a muštu v pomere 1:1 pri teplote 35–40 °C.
Príklad: 500 g kvasiniek do zmesi 2,5 l vody a 2,5 l muštu pri 37 °C. Nechajte 20 minút stáť a potom jemne homogenizujte.
Ak je teplotný rozdiel medzi zákvasom a muštom 10 °C alebo menší, pridajte zákvas priamo do muštu. V opačnom prípade zdvojnásobte objem zákvasu muštom, počkajte 10 minút, jemne premiešajte a potom pridajte do muštu.
Podmienky pre optimálnu fermentáciu
• Potenciálny alkohol: < 13,5 % obj.
• Zákal: > 50 NTU
• Teplota: 16–28 °C
Upozornenie
Produkt je určený na enologické a výhradne profesionálne použitie. Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a uchovávanie
500 g a 10 kg.
Skladujte v pôvodnom obale na chladnom a suchom mieste. Po otvorení ihneď spotrebujte.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Prípravky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080706 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
