Longevity, 1 kg

Nové vybrané špecifické inaktivované kvasinky chrániace víno pred oxidáciou počas skladovania/prepravy

Dostupnosť Skladem (39 ks)
Kód: 210095
119,75 € 97,36 € bez DPH
Longevity, 1 kg
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Akonáhle je alkoholové kvasenie dokončené, víno sa stáva veľmi citlivým na kyslík. Oxidačné mechanizmy spôsobujú stratu ovocných aróm a vznik ťažkých tónov.

Vďaka špecifickému procesu SWYT boli vyvinuté kvasinky PURE-LEES LONGEVITY v spolupráci s INRAE ​​Montpellier. Tento produkt poskytuje nástroj, ako ochrániť víno proti oxidácii počas skladovania a zrenia.

PURE-LEES LONGEVITY je založený na vysokej schopnosti spotrebovávať rozpustený kyslík.

Popis
Od roku 2008 boli hodnotené rôzne špecifické deriváty kvasiniek, aby sa zistila ich schopnosť spotrebovávať kyslík. Najprv v laboratórnom meradle podľa štandardného protokolu (meranie maximálnej kapacity a rýchlosti spotreby kyslíka) v modelových vínnych roztokoch av reálnych vínach, a následne v poloprevádzkových podmienkach s cieľom overiť vplyv na ochranu vína pred oxidáciou. Na základe týchto skúseností bol vybraný najlepší kandidát a vyvinutý PURE-LEES LONGEVITY – špecifické inaktivované kvasinky s vysokou kapacitou na spotrebu rozpusteného kyslíka.

Proces SWYT (Specific Wine Yeast Treatment) je špecifická termická inaktivácia kvasiniek vyvinutá spoločnosťou Lallemand, ktorá zachováva štruktúru bunkovej steny a umožňuje uvoľnenie zlúčenín s nízkou molekulovou hmotnosťou.

Benefity a výsledky
Mnoho pokusov v poloprevádzkovom aj vinárskom meradle ukázalo, že PURE-LEES LONGEVITY pomáha chrániť farbu a aromatiku pred oxidáciou – účinnejšie ako oxid siričitý (SO₂) za týchto experimentálnych podmienok.

Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 – 40 g/hl (čo zodpovedá približne 0,2 – 0,4 kg/1000 l).

Doba kontaktu závisí od dĺžky procesu zrenia (od 1 do 9 mesiacov).
Pred aplikáciou suspendujte v desaťnásobnom množstve vody alebo muštu a pridajte do vína ku koncu alkoholového kvasenia.
Dobre premiešajte pre rýchly a optimálny účinok.

PURE-LEES LONGEVITY sú špecifické inaktivované kvasinky, ktoré prirodzene obsahujú aminokyseliny a minerály. Preto zároveň prispievajú k výžive kvasiniek, aj keď nenahradzujú štandardný nutričný program.

Balenie a skladovanie
Balenie: 1 kg uzavreté hliníkové vrecká.
Skladovanie: uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.

Upozornenie
Informácie uvedené v tomto dokumente sú podľa našich znalostí pravdivé a presné. Tento dokument však nemožno považovať za zmluvu ani záruku. Pestovanie viniča a výroba vína sú ovplyvnené mnohými faktormi a je zodpovednosťou užívateľa prispôsobiť použitie produktu konkrétnym podmienkam. Žiadny prípravok nenahrádza správne vinohradnícke a vinárske postupy ani trvalý dohľad nad fermentáciou a zrením.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Prípravky
Hmotnosť: 1 kg
EAN: 210095
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola