Longevity, 1 kg
Nové vybrané špecifické inaktivované kvasinky chrániace víno pred oxidáciou počas skladovania/prepravy



Akonáhle je alkoholové kvasenie dokončené, víno sa stáva veľmi citlivým na kyslík. Oxidačné mechanizmy spôsobujú stratu ovocných aróm a vznik ťažkých tónov.
Vďaka špecifickému procesu SWYT boli vyvinuté kvasinky PURE-LEES LONGEVITY v spolupráci s INRAE Montpellier. Tento produkt poskytuje nástroj, ako ochrániť víno proti oxidácii počas skladovania a zrenia.
PURE-LEES LONGEVITY je založený na vysokej schopnosti spotrebovávať rozpustený kyslík.
Popis
Od roku 2008 boli hodnotené rôzne špecifické deriváty kvasiniek, aby sa zistila ich schopnosť spotrebovávať kyslík. Najprv v laboratórnom meradle podľa štandardného protokolu (meranie maximálnej kapacity a rýchlosti spotreby kyslíka) v modelových vínnych roztokoch av reálnych vínach, a následne v poloprevádzkových podmienkach s cieľom overiť vplyv na ochranu vína pred oxidáciou. Na základe týchto skúseností bol vybraný najlepší kandidát a vyvinutý PURE-LEES LONGEVITY – špecifické inaktivované kvasinky s vysokou kapacitou na spotrebu rozpusteného kyslíka.
Proces SWYT (Specific Wine Yeast Treatment) je špecifická termická inaktivácia kvasiniek vyvinutá spoločnosťou Lallemand, ktorá zachováva štruktúru bunkovej steny a umožňuje uvoľnenie zlúčenín s nízkou molekulovou hmotnosťou.
Benefity a výsledky
Mnoho pokusov v poloprevádzkovom aj vinárskom meradle ukázalo, že PURE-LEES LONGEVITY pomáha chrániť farbu a aromatiku pred oxidáciou – účinnejšie ako oxid siričitý (SO₂) za týchto experimentálnych podmienok.
Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 – 40 g/hl (čo zodpovedá približne 0,2 – 0,4 kg/1000 l).
Doba kontaktu závisí od dĺžky procesu zrenia (od 1 do 9 mesiacov).
Pred aplikáciou suspendujte v desaťnásobnom množstve vody alebo muštu a pridajte do vína ku koncu alkoholového kvasenia.
Dobre premiešajte pre rýchly a optimálny účinok.
PURE-LEES LONGEVITY sú špecifické inaktivované kvasinky, ktoré prirodzene obsahujú aminokyseliny a minerály. Preto zároveň prispievajú k výžive kvasiniek, aj keď nenahradzujú štandardný nutričný program.
Balenie a skladovanie
Balenie: 1 kg uzavreté hliníkové vrecká.
Skladovanie: uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
Upozornenie
Informácie uvedené v tomto dokumente sú podľa našich znalostí pravdivé a presné. Tento dokument však nemožno považovať za zmluvu ani záruku. Pestovanie viniča a výroba vína sú ovplyvnené mnohými faktormi a je zodpovednosťou užívateľa prispôsobiť použitie produktu konkrétnym podmienkam. Žiadny prípravok nenahrádza správne vinohradnícke a vinárske postupy ani trvalý dohľad nad fermentáciou a zrením.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
Kategória: | Prípravky |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
EAN: | 210095 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.