Tannin VR Plus, 1 kg
Lafood Tann VR Plus je prírodný tanín z quebracha s vysokou reaktivitou k antokyanom, určený na stabilizáciu farby a ochranu vína počas fermentácie a mikrooxidácie.



Lafood Tann VR Plus je tanín získaný sériou následných extrakcií a purifikácií výlučne z dreva quebracha (Schinopsis lorentzii). Tento proces umožňuje získať tanín mimoriadnej čistoty, rozpustný vo vode aj v alkohole, bez prítomnosti polyfenolov s nízkou molekulovou hmotnosťou a zvyškových cukrov, ktoré by mohli spôsobovať nežiaducu arómu.
Technologické použitie
Lafood Tann VR Plus sa vyznačuje vysokou reaktivitou voči antokyanom, s ktorými vytvára stabilné komplexy účinné pri ochrane farby vína, zabraňuje ich oxidácii a následnej precipitácii.
V počiatočných fázach fermentácie, keď extrahované antokyany nenachádzajú dostatok tanínov, dochádza k ich autopolymerizácii, čo vedie k nestabilite farby. Lafood Tann VR Plus predstavuje účinnú pomoc najmä v týchto raných fázach fermentácie, keď taníny zo semien ešte nie sú extrahované, a vo všetkých etapách, kde môže dochádzať k reakcii s antokyanmi, napríklad počas mikrooxidácie.
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 5–15 g/hl v dvoch fázach, pridať 1–3 dni po začiatku macerácie.
V prípade krátkych macerácií je možné aplikovať dávku 2–5 g/hl pri stáčaní.
Pri mikrooxidácii je odporúčaná dávka 2–10 g/hl, pridáva sa spolu s ellagitanínmi pred zavedením kyslíka.
Pred pridaním do hmoty sa odporúča prípravok Lafood Tann VR Plus rozptýliť v 5 častiach horúcej vody alebo vo víne.
Balenie a uchovávanie
1kg a 15kg vrecká.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Prípravky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 200039 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
