Tanín Oenotannin, 100 g
OENOTANNIN je tanín z uleželého duba podporujúci polymerizáciu anthokyanov, stabilizáciu a komplexnosť vín.



Charakteristika a použitie
OENOTANNIN je tanín získaný z uleželého dubového dreva s obsahom čistého tanínu vyšším ako 65 %. Používa sa na čírenie červených vín a zároveň podporuje polymerizáciu prirodzených trieslovín obsiahnutých vo víne. Tým prispieva k premene krátkych monomérnych anthokyanov na stabilné a mäkké polymérové formy, ktoré zlepšujú farbu a štruktúru vína. Tanín z uleželého duba obsahuje menej hrubých látok ako tanín z čerstvého dreva, čo prináša jemnejší senzorický dojem. OENOTANNIN zvyšuje aj biologickú stabilitu vína, čím znižuje potrebu sírenia. Je vhodný pre červené aj komplexné biele vína, napríklad Chardonnay alebo Rulandské šedé.
Použitie
Najlepšie výsledky sa dosahujú v ranom štádiu mladého vína, keď ešte nebolo pridané sírenie, pretože oxid siričitý spomaľuje polymerizáciu anthokyanov a spôsobuje blednutie farby. OENOTANNIN sa aplikuje jemným posypom na povrch vína a následným premiešaním. Môže byť tiež rozpustený v malom množstve horúcej vody. Prevzdušnenie vína sprchou alebo prechodom cez jemný filter účinok zosilňuje. Pred fľaškovaním je nutné dodržať čakaciu dobu aspoň 8, ideálne 14 dní.
Dávkovanie
1–30 g/hl podľa typu vína a požadovaného účinku.
Predávkovanie môže výrazne ovplyvniť charakter vína, preto je nevyhnutné vykonať laboratórny pokus.
Vlastnosti
Podporuje polymerizáciu anthokyanov v štádiu mladého vína (pri červených aj komplexných bielych vínach).
Prispieva k biologickej stabilizácii vína a zvyšuje jeho komplexnosť.
Špecifiká
Možno kombinovať s inými číriacimi prostriedkami.
Pred fľaškovaním je nutné dodržať čakaciu dobu 8–14 dní.
Skladovanie
Skladujte v suchu. Pri manipulácii sa vyhýbajte vdýchnutiu prachu.
Kvalita
Produkt spĺňa požiadavky európskeho vinárskeho zákona a podlieha stálej kontrole kvality.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Taníny |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.1 kg |
| EAN: | 200017 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
