Tanín Lakris, 20 g
Gallo-ellagic tannín z francúzskeho duba, určený na finálnu úpravu červených vín. Zvýrazňuje chuť
vína po sladké drievko a korenie bez vplyvu na prírodnú arómu. Je to vynikajúci antioxidant, ktorý zachováva v priebehu času originálnu chuť.



Lafood Lakris je gallo-ellagový tanín extrahovaný z kvalitného francúzskeho duba (Quercus petra) prirodzeným procesom extrakcie a infračerveného sušenia, ktorý zachováva autenticitu pôvodu dreva.
Je výsledkom najnovšieho výskumu polyfenolov a prírodných antioxidantov oddelenia R&D Lafood v spolupráci s Univerzitou v Udine. Lafood Lakris je určený na zušľachťovanie veľkých červených vín.
Technologické použitie
Lafood Lakris je odporúčaný najmä v prípadoch, keď je žiaduce zvýrazniť sladké a pražené tóny sladkého drievka, ktoré vínu dodávajú jemnosť a sladkosť, pričom zmierňujú vnemy zvieravosti a horkosti.
Významná reaktivita Lafood Lakris s aromatickými molekulami vína umožňuje získať intenzívnejšiu a komplexnejšiu arómu, ktorá sa lepšie uchováva v čase. Zvýrazňuje tóny sladkého drievka a korenia, bez narušenia prirodzeného buketu.
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 0,5–5 g/hl. Vyššie dávky je potrebné overiť predbežnými testami. Účinok je vhodné posúdiť ihneď po aplikácii a znova približne po týždni, aby bolo možné oceniť harmonizáciu s polyfenolickým profilom vína. Používa sa pred stáčaním, s finálnou filtráciou asi po týždni.
Prípravok Lafood Lakris rozmiešajte priamo vo víne alebo vo vode (pomer 1:20) a potom pridajte do hmoty.
Balenie a uchovávanie
0,500kg vrecká.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Taníny |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.02 kg |
| EAN: | 200062 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
