


OPIS
TANN VR PLUS sa získava rôznymi extrakciami a následným čistením výhradne zo spracovania dreva kebračo (Shinopsis lorentzii).
VÝROBA
TANN VR PLUS je trieslovina najskôr extrahovaná vo vode, potom okamžite vysušená, je čistená v etanole, filtrovaná a znovu vysušená. Tento proces umožňuje získať veľmi čistú trieslovinu, rozpustnú vo vode av alkohole, bez obsahu polyfenolov, s nízkou molekulárnou hmotnosťou a bez zvyškov cukru, ktoré môžu mať prípadne za následok nepríjemnú arómu.
ENOLOGICKÁ ÚČINNOSŤ
TANN VR PLUS je typický extrémnou reaktivitou proti anthokyanínom a preto je účinný na ochranu farby. V raných fázach kvasenia, keď anthokyanín, ktorý bol extrahovaný, nenachádza zodpovedajúcu prítomnosť trieslovín, podstupujú komplexné reakcie, ktoré vedú k destabilizácii samokondenzujúcej farby.
TANN VR PLUS skutočne pomáha v raných fázach kvasenia, keď triesloviny zo semien ešte neboli extrahované, a vo všetkých fázach, kde je možné reagovať s antokyaníny, napr. počas mikro-oxygenácie.
DÁVKOVANIE A SPÔSOB POUŽITIA
Odporúča sa používať predovšetkým v dvoch dávkach s hmotnosťou 5 – 15 g/hl, ktoré sa pridávajú po 1 – 3 dňoch po zahájení macerácie. Pri krátkych maceráciách možno použiť 2–5 g/hl pri premiešavaní.
Odporúčaná dávka pri mikro-oxygenácii je 2–10 g/hl a pridáva sa do vína spolu s trieslovinami ellagínu pred kyslíkom.
Pred pridaním do zmesi sa odporúča prípravok TANN VR PLUS rozmiešať v 5 dieloch vody alebo vína.
Skladujte na suchom a vetranom mieste.
Kategória: | Taníny |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
EAN: | 200039 |
Výroba vína podľa farby: | Červené |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Červené |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.