Kvasinky Aktiv Hefe 3, 100 g
Vhodné najmä pre: Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Silvánske zelené, Müller Thurgau, Veltlínske č. skoré, rosé vína
Aróma: Ovocná až neutrálna aróma, zachová odrodový charakter
Popis: Prednostne mušty s vyváženým obsahom živín, kvasenie: 15 - 22°C



Univerzálne kvasinky pre elegantné vína s ovocnou chuťou a vôňou. Odporúčaná teplota kvasenia: 15 – 25 °C.
Použitie a dávkovanie:
Pripravte si správnu dávku kvasiniek na množstvo muštu, ktorý chcete kvasiť. Za normálnych podmienok kvasenia: 15 - 20 g/hl. Za ťažkých podmienok kvasenia: 30 - 50 g/hl.
Príprava zákvasu:
Na 1 diel suchých kvasiniek pridajte 5 dielov muštu a 5 dielov teplej vody (30 – 40 °C). Kvasinky aktivujte 15 - 20 minút. Ľahko premiešajte. Tvorba penovej korunky ukazuje aktivitu kvasiniek. Nechajte vychladnúť cca na 20 ° C a následne pridajte do muštu a premiešajte. Pri mušte/rmute pod 15 °C nechajte vychladnúť na maximálny rozdiel 7 °C.
Skladovanie:
Skladujte v chlade a suchu. Kvasinky je možné v neporušenom balení skladovať pri 5 - 15 ° C počas troch rokov. Na krátku dobu ich možno skladovať aj pri teplote 25 °C. Otvorené balenie tesne uzavrite av najbližšom čase spotrebujte.
Servis: + 420 775 004 044, + 420 777 784 378
Kategória: | Výroba vína |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
EAN: | 080025 |
Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
Krajina pôvodu: | |
Odroda vína: | |
Región/Oblasť PL: | |
Oblasť: | |
Výroba vína podľa farby: | Biele, Ružové, Červené |
Klasifikácia: | |
Región/Oblasť SK: | |
Obsah cukru: | |
Štýl : | |
Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.