Kvasinky Aktiv Hefe 4, 500 g
Kvasinky na výrobu sektov a dokvášanie vín.



SIHA Aktiv Hefe 4 sú vysoko aktívne suché kvasinky Saccharomyces bayanus určené najmä na výrobu sektov a fermentáciu v fľaši metódou „Méthode traditionnelle“. Dlhodobou selekciou vznikol kmeň s výbornými enologickými vlastnosťami. Je vhodný aj na dokončenie fermentácie u vín, ktoré zastavili kvasenie.
Špecifické výhody SIHA Aktiv Hefe 4
Rýchly začiatok sekundárnej fermentácie
Veľmi dobré kvasenie pri nízkych teplotách
Tvorba jemného sektového buketu a zvýraznenie odrodovej aromatiky
Jednoduchá resuspendácia a čisté oddelenie po kvasení
Vytvára jemné a stálo perlenie
Vhodné na dokvasenie vín so zastaveným kvasením
Použitie
Na rýchle zahájenie fermentácie a potlačenie nežiaducich mikroorganizmov sa odporúča vysoký počet živých buniek. Pri výrobe sektu má byť inokulácia približne 1 milión buniek/ml.
Pri vínach so zastaveným kvasením musí byť počet buniek 2–3× vyšší, keďže množenie kvasiniek býva minimálne.
Dávkovanie
lb/1 000 gal (g/hl)
Sekty a šumivé vína
1.3–2 (15–25) bežné podmienky
2.5–3.3 (30–40) náročné podmienky
Fermentácia vo fľaši
1.3–2 (15–25)
2.5–3.3 (30–40)
Dokončenie fermentácie zastavených vín
3.3–5 (40–60)
Vína so zastaveným kvasením
Postup:
-
Skontrolovať prítomnosť baktérií a stupeň prekvasenia. Podľa potreby ošetriť SO2 (10 g/hl) alebo pasterizovať 80 °C.
-
Kvasinky zvlhčiť muštom s teplotou 30 °C.
-
Upraviť podmienky: 16–25 °C, pridať 10–20 g/hl buničiny BECOCEL 150, prípadne scelovať s čerstvým muštom. Pridať 10–20 g/hl SIHA Fermentation Salt.
-
Kvasinky adaptovať: pridať ich najprv do 10 % objemu vína, nechať skvasiť polovicu cukru, potom pridať k zvyšným 90 %.
Výroba sektov
Fermentácia v tanku
Kvasinky zmiešať s 5–8-násobkom vody o 38 °C, nechať 15 minút napučať, následne zriediť muštom alebo základným vínom a inokulovať.
Fermentácia vo fľaši
Základné vína sterilne prefiltrovať.
Kvasinky rehydratovať v zmesi vody a vína o 30 °C (1 kg do 20 l).
Upraviť tirážnym likérom na 60–80 g/l cukru.
Po 3–6 hodinách s tvorbou CO2 inokulovať hlavnú dávku.
Voľný SO2 nesmie presiahnuť 20 mg/l.
Použitie SIHA Brillant a SIHA Tannin uľahčuje setřásanie kvasiniek.
Charakteristika produktu
SIHA Aktiv Hefe 4 je špeciálne selektovaná kvasinka na výrobu sektov a fermentáciu vo fľaši. Dôraz sa kládol na ovocnosť, čistotu a typický buket vín vyrobených touto metódou.
Má silnú fermentačnú aktivitu aj v náročných podmienkach.
Po fermentácii sa rýchlo usádza a dá sa ľahko oddeliť.
Šetrné sušenie umožňuje jednoduchú resuspendáciu.
Balená je v inertnej atmosfére vo vzduchotesnej fólii.
Bezpečnosť
Pri správnom použití nie sú známe žiadne negatívne účinky.
Skladovanie
Neotvorené balenie je možné skladovať 4 roky pri 4–10 °C. Krátkodobo aj pri 20 °C.
Balenie a dodacie informácie
125 g balenie
25 × 125 g v kartóne
500 g blokové balenie
20 × 500 g v kartóne
10 kg balenie
Certifikovaná kvalita
Produkt je nepretržite kontrolovaný počas výroby aj pri finalizácii balenia. Spĺňa požiadavky zákonov pre potraviny a technické kritériá funkčnosti.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Výroba vína |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| Výroba vína podľa farby: | Sekt |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Sekt |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
