Kvasinky Apple Pear, 500 g
Buket zrelého ovocia, najmä zeleného jablka a hrušky.



Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
„Hybridná“ kvasinka vhodná najmä na výrobu bielych vín moderného, sviežeho a ovocného štýlu. Kmeň strednej vitality dobre fermentuje v rozmedzí teplôt 12–18 °C, pri ktorých dokáže metabolizovať a fixovať aromatické prekurzory a produkovať významné množstvo esterov a terpénov.
Zvýrazňuje kvetinové tóny bielych kvetov a ovocné tóny zeleného jablka a hrušky. Výnimočná aromatická expresia – jedinečná kvasinka schopná podporiť čistú a príjemnú arómu zeleného jablka a hrušky.
Odporúčané odrody: Chardonnay a Pinot grigio. Vďaka schopnosti zvýrazniť arómy fermentačného pôvodu sa hodí aj pre Sauvignon, Viognier, Gewurztraminer, Riesling a Albariño. Výborné výsledky boli dosiahnuté aj pri refermentácii Prosecca, Moscata a šumivých vín všeobecne.
V extrémnych podmienkach vinifikácie sa odporúča použiť ju zároveň (reinokulácia v 3/4 alkoholovej fermentácie) s fruktolibnou kvasinkou (Simphony® Bollicine a Simphony® Apple).
Vlastnosti
• stredne nízka fermentačná sila
• vysoká odolnosť voči alkoholu (až do 15 % obj.)
• killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
• pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (12–18 °C)
• nízka produkcia prchavých kyselín
• nízka produkcia acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
• takmer žiadna tvorba peny pri nižších teplotách
• bezpečnej a efektívnej fermentácie
• vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom
• nízka produkcia amylalkoholov
Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).
Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.
Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5 kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametre
• Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
• Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
• Plesne: < 50 ufc/g
• Octové baktérie: < 50 ufc/g
• Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
• E. coli: neprítomná
• Staphylococcus: neprítomný
• Salmonella/25 g: neprítomná
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Výroba vína |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080155 |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Sekt |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Sekt |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
