Kvasinky Apple Pear, 500 g

Buket zrelého ovocia, najmä zeleného jablka a hrušky.

Dostupnosť Skladem (2 ks)
Kód: 080155
46,37 € 37,70 € bez DPH
Kvasinky Apple Pear, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Vybrané aktívne suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

„Hybridná“ kvasinka vhodná najmä na výrobu bielych vín moderného, ​​sviežeho a ovocného štýlu. Kmeň strednej vitality dobre fermentuje v rozmedzí teplôt 12–18 °C, pri ktorých dokáže metabolizovať a fixovať aromatické prekurzory a produkovať významné množstvo esterov a terpénov.

Zvýrazňuje kvetinové tóny bielych kvetov a ovocné tóny zeleného jablka a hrušky. Výnimočná aromatická expresia – jedinečná kvasinka schopná podporiť čistú a príjemnú arómu zeleného jablka a hrušky.

Odporúčané odrody: Chardonnay a Pinot grigio. Vďaka schopnosti zvýrazniť arómy fermentačného pôvodu sa hodí aj pre Sauvignon, Viognier, Gewurztraminer, Riesling a Albariño. Výborné výsledky boli dosiahnuté aj pri refermentácii Prosecca, Moscata a šumivých vín všeobecne.

V extrémnych podmienkach vinifikácie sa odporúča použiť ju zároveň (reinokulácia v 3/4 alkoholovej fermentácie) s fruktolibnou kvasinkou (Simphony® Bollicine a Simphony® Apple).

Vlastnosti
• stredne nízka fermentačná sila
• vysoká odolnosť voči alkoholu (až do 15 % obj.)
• killer faktor s prevahou nad autochtónnou mikroflórou
• pravidelný priebeh fermentácie aj pri nízkych teplotách (12–18 °C)
• nízka produkcia prchavých kyselín
• nízka produkcia acetaldehydu a kyseliny pyrohroznovej
• takmer žiadna tvorba peny pri nižších teplotách
• bezpečnej a efektívnej fermentácie
• vysoká odolnosť voči inhibičným faktorom
• nízka produkcia amylalkoholov

Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 – 30 g/hl (v závislosti od zdravotného stavu hrozna a rozhodnutia vinára).

Rehydratácia: rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode s teplotou 35–40 °C, dobre homogenizujte, nechajte 10–15 minút odstáť a potom pridajte prípravok ACTIVE POWER v dávke 20–30 g/hl pre zaistenie optimálnej fázy množenia buniek.

Balenie a uchovávanie
Vákuovo balené 0,5 kg vrecká v kartónoch po 10 kg.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.

Produkt zodpovedá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametre
• Nesacharomycetné kvasinky: < 500 ufc/g
• Mliečne baktérie: < 500 ufc/g
• Plesne: < 50 ufc/g
• Octové baktérie: < 50 ufc/g
• Koliformné baktérie: < 50 ufc/g
• E. coli: neprítomná
• Staphylococcus: neprítomný
• Salmonella/25 g: neprítomná

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Výroba vína
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080155
Výroba vína podľa farby: Biele, Sekt
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Sekt
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola