


Prirodzene selektované kvasinky. Špecifické kvasinky pre odrodu sauvignon blanc. Zvýrazňujú thioly.
Aplikácie
VITILEVURE SAUVIGNON boli vybrané pre svoju schopnosť zvyšovať expresiu thiolových aróm charakteristických pre odrodu Sauvignon: púčiky čiernych ríbezlí, krušpán, tropické ovocie a pod. Identifikovali sa niektoré molekuly zodpovedné za tieto arómy: 4-mercapto-4-metylpentán-2-ón (4-MMP), 3-mercaptohexanol (3MH) a 3-mercaptohexylacetát (3MHA). Tieto arómy sú s VITILEVURE SAUVIGNON ešte výraznejšie, ak sú podmienky zberu a kvasenia priaznivé ich koncentrácii a uvoľneniu.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex var bayanus).
Killer charakter: killer kvasinky.
Odolnosť voči alkoholu: do 14 %.
Teplota fermentácie: 15 až 32 °C.
Fermentačná kinetika: pomerne rýchla.
Produkcia SO2: nízka, 10 mg/l v syntetickom médiu.
Produkcia H2S: žiadna.
Tvorba peny: nízka.
Těkavá kyslosť: normálna produkcia.
Produkcia glycerolu: relatívne vysoká, 6 g/l v syntetickom médiu.
Potreba dusíka: stredná. Pri muštoch s vysokým obsahom cukru (> 13 % potenciálneho alkoholu) sa odporúča systematické pridanie kyslíka a ACTIFERM 1-2.
Dávkovanie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl.
Návod na použitie
Rehydratujte vybrané kvasinky v desaťnásobku ich objemu vo vode s teplotou 35–37 °C v čistej nádobe. Jemne premiešajte a nechajte 20 minút hydratovať. Postupne prispôsobujte zákvas teplote tanku pridávaním muštu; rozdiel medzi teplotou zákvasu a muštu by počas zakvasovania nemal presiahnuť 10 °C. Pridajte zákvas do muštu metódou prečerpávania. Proces rehydratácie by nemal presiahnuť 45 minút. Rehydratácia priamo v mušte sa neodporúča. Pri muštoch s vysokým potenciálnym alkoholom (> 13 % obj.) sa pri rehydratácii odporúča pridať ochranný prípravok pre kvasinky PRE-FERM.
Balenie a skladovanie
Balenie: 0,5 kg vrecko; kartón 20 × 0,5 kg. Skladujte na chladnom a suchom mieste až 4 roky v pôvodnom balení. Používajte iba vákuovo balené vrecká. Po otvorení spotrebujte rýchlo.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Výroba vína |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 080719 |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
