Kvasinky Vitilevure Sauvignon, 500 g

VITILEVURE SAUVIGNON sú kvasinky pre sauvignon blanc, ktoré zvýrazňujú thiolové arómy a zabezpečujú rýchlu fermentáciu s nízkou produkciou SO2 a H2S.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť Na objednávku
Kód: 080719
46,12 € 37,50 € bez DPH
Kvasinky Vitilevure Sauvignon, 500 g
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

Prirodzene selektované kvasinky. Špecifické kvasinky pre odrodu sauvignon blanc. Zvýrazňujú thioly.

Aplikácie
VITILEVURE SAUVIGNON boli vybrané pre svoju schopnosť zvyšovať expresiu thiolových aróm charakteristických pre odrodu Sauvignon: púčiky čiernych ríbezlí, krušpán, tropické ovocie a pod. Identifikovali sa niektoré molekuly zodpovedné za tieto arómy: 4-mercapto-4-metylpentán-2-ón (4-MMP), 3-mercaptohexanol (3MH) a 3-mercaptohexylacetát (3MHA). Tieto arómy sú s VITILEVURE SAUVIGNON ešte výraznejšie, ak sú podmienky zberu a kvasenia priaznivé ich koncentrácii a uvoľneniu.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex var bayanus).
Killer charakter: killer kvasinky.
Odolnosť voči alkoholu: do 14 %.
Teplota fermentácie: 15 až 32 °C.
Fermentačná kinetika: pomerne rýchla.
Produkcia SO2: nízka, 10 mg/l v syntetickom médiu.
Produkcia H2S: žiadna.
Tvorba peny: nízka.
Těkavá kyslosť: normálna produkcia.
Produkcia glycerolu: relatívne vysoká, 6 g/l v syntetickom médiu.
Potreba dusíka: stredná. Pri muštoch s vysokým obsahom cukru (> 13 % potenciálneho alkoholu) sa odporúča systematické pridanie kyslíka a ACTIFERM 1-2.

Dávkovanie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl.

Návod na použitie
Rehydratujte vybrané kvasinky v desaťnásobku ich objemu vo vode s teplotou 35–37 °C v čistej nádobe. Jemne premiešajte a nechajte 20 minút hydratovať. Postupne prispôsobujte zákvas teplote tanku pridávaním muštu; rozdiel medzi teplotou zákvasu a muštu by počas zakvasovania nemal presiahnuť 10 °C. Pridajte zákvas do muštu metódou prečerpávania. Proces rehydratácie by nemal presiahnuť 45 minút. Rehydratácia priamo v mušte sa neodporúča. Pri muštoch s vysokým potenciálnym alkoholom (> 13 % obj.) sa pri rehydratácii odporúča pridať ochranný prípravok pre kvasinky PRE-FERM.

Balenie a skladovanie
Balenie: 0,5 kg vrecko; kartón 20 × 0,5 kg. Skladujte na chladnom a suchom mieste až 4 roky v pôvodnom balení. Používajte iba vákuovo balené vrecká. Po otvorení spotrebujte rýchlo.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Výroba vína
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 080719
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola