


OPTI-RED™ je špecificky inaktivovaná kvasinka, vyrobená procesom MEX™, ktorý zaisťuje vysoký obsah polysacharidov bunkovej steny reaktívnych s polyfenolmi. Prídavok OPTI-RED™ do muštu zaisťuje včasnú dostupnosť vysokomolekulárnych polysacharidov, ktoré sa môžu okamžite viazať na polyfenoly v okamihu, keď sú uvoľňované a difundujú.
Táto skorá tvorba komplexov polysacharidov a polyfenolov vedie k červeným vínam s intenzívnejšou farbou, guľatejším pocitom v ústach a lepšou integráciou trieslovín. OPTI-RED™ je možné použiť samostatne alebo v kombinácii s enologickými enzýmami pre maceráciu.
Popis a benefity
Zvýšenie polyfenolickej stability
Vplyv polysacharidov kvasiniek je obmedzený ich prirodzenou dostupnosťou, ku ktorej dochádza až po autolýze na konci primárnej fermentácie. Použitím OPTI-RED™ je možné uvoľniť polysacharidy už na začiatku macerácie. To podporuje včasnú tvorbu komplexov medzi trieslovinami a polysacharidami, čím sa zvyšuje stabilita trieslovín a znižuje zvieravosť vína.
Zvýšenie farebnej stability
Prítomnosť dostupných polysacharidov pôsobí ochranne proti zrážaniu koloidov polyfenolov s vysokou molekulovou hmotnosťou. Vďaka tomu polyfenoly vykazujú lepšiu stabilitu počas zrenia, pretože sú chránené polysacharidmi OPTI-RED™ prostredníctvom tvorby komplexov antokyanín – trieslovina – polysacharid. Vína ošetrené OPTI-RED™ na začiatku výroby strácajú menej farby pred a počas zrenia.
Zvýšenie plnosti a jemnosti
Polysacharidy majú pozitívny vplyv na pocit v ústach, zvyšujú guľatosť a harmóniu vína. Prídavok OPTI-RED™ na začiatku fermentácie sa odporúča najmä pri hrozne s nízkym fenolickým potenciálom, menej vyzretých zberov a/alebo vysokých výnosov. Pomáha stabilizovať čoskoro extrahované polyfenoly (napr. pri prefermentačnej macerácii, termovinifikácii) a je vhodný aj na výrobu mladých vín typu primeur.
Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 až 40 g/hl (1,7 až 3,4 kg na 1000 amerických galónov).
Rozmiešajte v desaťnásobku hmotnosti vo vode alebo mušte a pridajte do muštu na začiatku alkoholovej fermentácie.
OPTI-RED™ je špecificky inaktivovaná kvasinka; obsahuje prirodzené aminokyseliny a minerály. Vďaka tomu prispieva aj k nutričnému obsahu dostupnému pre kvasinky, nenahrádza však štandardný výživový program.
Balenie a uchovávanie
1 kg, 2,5 kg alebo 10 kg uzavreté hliníkové vrecká.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Po otvorení spotrebujte naraz.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Výživy |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 210023 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
