Výživa Diammoniumphosphat, 25 kg
Fosforečnan diamónny je aktivátor kvasenia a zdroj dusíka pre kvasinky, ktorý podporuje zdravý priebeh fermentácie.



Aktivátor fermentácie, zdroj amónneho dusíka pre kvasinky.
Charakteristika
Fosforečnan diamónny je amónna soľ. Predstavuje formu dusíka, ktorá je kvasinkami najlepšie vstrebateľná a slúži na aktiváciu alkoholového kvasenia.
Enologické vlastnosti
Poskytuje amónny dusík, ktorý je nevyhnutnou živinou pre kvasinky, zabezpečuje rast buniek a syntézu transportných proteínov pre cukry počas alkoholového kvasenia.
Kompenzuje nedostatok dusíka v mušte (prídavok 100 mg fosforečnanu diamónneho poskytuje približne 27 mg amónneho dusíka).
Predchádza problémom s kvasením v prípade prezretého hrozna alebo napadnutia plesňou Botrytis.
Použitie
Použitie do muštu pri zakvášaní alebo počas alkoholového kvasenia.
Dávkovanie
Alkoholové kvasenie a reštart fermentácie: 10 až 30 g/hl
Sekundárne kvasenie: 5 až 10 g/hl
Maximálna zákonná dávka podľa platnej európskej legislatívy: 100 g/hl.
Návod na použitie
Rozmiešajte fosforečnan diamónny v desaťnásobku jeho hmotnosti v mušte. Dôkladne premiešajte a potom pridajte do muštu počas prečerpávania, aby bola zabezpečená rovnomerná homogenizácia.
Upozornenie
Produkt určený na enologické a výhradne profesionálne použitie.
Používajte v súlade s platnými predpismi.
Balenie a skladovanie
Balenie: 1 kg, 5 kg, 25 kg.
Skladujte neotvorené a uzavreté balenia na suchom, bez zápachu a mimo priameho svetla. Po otvorení spotrebujte čo najskôr.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Výživy |
|---|---|
| Hmotnosť: | 25 kg |
| EAN: | 210715 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové, Sekt |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové, Sekt |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
