Výživa SIY 812 / Optimalo Plus, 1 kg

Živina pre jablčno-mliečnu fermentáciu

Dostupnosť Skladem (9 ks)
Kód: 210034
231,15 € 187,93 € bez DPH
Výživa SIY 812 / Optimalo Plus, 1 kg
Doprava po SK do 3 dní
Doprava po SR do 3 dní
Naše zboží dopravujeme po celej Slovenskej republike.
Kamená predajňa
Kamená predajňa
Nakúpte si alebo vyzdvihnite v kamennej predajni.
Zákaznicka podpora
Zákaznicka podpora
Naši zamestnanci sú vám k dispozícii pre odbornú radu.

OPTI’MALO PLUS™ je zmes špecificky inaktivovaných kvasiniek bohatých na aminodusík, polysacharidy bunkových stien a mikrokryštalickú celulózu.

Vďaka svojmu zloženiu pokrýva OPTI’MALO PLUS™ komplexné nutričné ​​požiadavky baktérií Oenococcus oeni pre aktiváciu jablkovo-mliečneho kvasenia (MLF) vo vínach. Okrem cukrov a organických kyselín (malát, citrát, pyruvát) potrebuje Oenococcus oeni aj organický dusík (aminokyseliny a peptidy), stopové prvky (Mn, Mg, K, Na) a vitamíny.

Aby sa podporilo MLF vo vínach, bol OPTI’MALO PLUS™ vyvinutý ako zmes:
• špeciálne inaktivovaných kvasiniek bohatých na aminokyseliny, minerálne kofaktory a vitamíny,
• druhej prípravy inaktivovaných kvasiniek s vysokým obsahom polysacharidov bunkovej steny,
• mikrokryštalickej celulózy, ktorá poskytuje povrch na udržanie baktérií v suspenzii a absorbuje toxické látky.

Popis a benefity
Víno je obvykle chudobným zdrojom živín potrebných pre rast Oenococcus oeni, pretože po ukončení alkoholovej fermentácie v ňom chýbajú kľúčové nutričné ​​zložky.

Vďaka aktivačnému účinku OPTI’MALO PLUS™ sa skracuje doba jablčno-mliečneho kvasenia v červených vínach na konci alkoholovej fermentácie.

Vysoký obsah polysacharidov z kvasiniek má pozitívny vplyv na priebeh MLF, najmä u vín, ktoré neboli školené na kaloch, a môžu byť preto na tieto polysacharidy chudobné a horšie podliehať MLF.

Hlavné prínosy OPTI’MALO PLUS™:
• lepšia dostupnosť živín vo víne
• lepšie prežívanie a rýchlejší rast štartovacej kultúry baktérií
• rýchlejší štart a dokončenie jablkovo-mliečneho kvasenia
• zníženie rizika MLF spôsobeného nežiaducimi baktériami vďaka dominancii vybraného kmeňa
• senzorické preferencie vín ošetrených týmto prípravkom

Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl (1,6 kg na 1000 galónov alebo 725 g na 1000 galónov) počítané z konečného objemu vína.
OPTI’MALO PLUS™ je možné suspendovať v malom množstve vody alebo vína a potom priamo pridať do vína kedykoľvek od 48 hodín pred inokuláciou baktérií až do okamihu ich pridania.

Balenie a uchovávanie
OPTI’MALO PLUS™ prášok je balený v 1kg sáčkoch.
Pri skladovaní v chlade a suchu v uzavretých obaloch si prípravok zachováva účinnosť minimálne 4 roky. Je potrebné sa vyhnúť vlhkosti a dlhodobému pôsobeniu vysokých teplôt.

V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.

Kategória: Výživy
Hmotnosť: 1 kg
EAN: 210034
Výroba vína podľa farby: Červené, Biele, Ružové
Krajina pôvodu:
Odroda vína:
Región/Oblasť PL:
Oblasť:
Výroba vína podľa farby: Biele, Červené, Ružové
Klasifikácia:
Región/Oblasť SK:
Obsah cukru:
Štýl :
Región/Oblasť IT:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola