Výživa SIY 812 / Optimalo Plus, 1 kg
Živina pre jablčno-mliečnu fermentáciu



OPTI’MALO PLUS™ je zmes špecificky inaktivovaných kvasiniek bohatých na aminodusík, polysacharidy bunkových stien a mikrokryštalickú celulózu.
Vďaka svojmu zloženiu pokrýva OPTI’MALO PLUS™ komplexné nutričné požiadavky baktérií Oenococcus oeni pre aktiváciu jablkovo-mliečneho kvasenia (MLF) vo vínach. Okrem cukrov a organických kyselín (malát, citrát, pyruvát) potrebuje Oenococcus oeni aj organický dusík (aminokyseliny a peptidy), stopové prvky (Mn, Mg, K, Na) a vitamíny.
Aby sa podporilo MLF vo vínach, bol OPTI’MALO PLUS™ vyvinutý ako zmes:
• špeciálne inaktivovaných kvasiniek bohatých na aminokyseliny, minerálne kofaktory a vitamíny,
• druhej prípravy inaktivovaných kvasiniek s vysokým obsahom polysacharidov bunkovej steny,
• mikrokryštalickej celulózy, ktorá poskytuje povrch na udržanie baktérií v suspenzii a absorbuje toxické látky.
Popis a benefity
Víno je obvykle chudobným zdrojom živín potrebných pre rast Oenococcus oeni, pretože po ukončení alkoholovej fermentácie v ňom chýbajú kľúčové nutričné zložky.
Vďaka aktivačnému účinku OPTI’MALO PLUS™ sa skracuje doba jablčno-mliečneho kvasenia v červených vínach na konci alkoholovej fermentácie.
Vysoký obsah polysacharidov z kvasiniek má pozitívny vplyv na priebeh MLF, najmä u vín, ktoré neboli školené na kaloch, a môžu byť preto na tieto polysacharidy chudobné a horšie podliehať MLF.
Hlavné prínosy OPTI’MALO PLUS™:
• lepšia dostupnosť živín vo víne
• lepšie prežívanie a rýchlejší rast štartovacej kultúry baktérií
• rýchlejší štart a dokončenie jablkovo-mliečneho kvasenia
• zníženie rizika MLF spôsobeného nežiaducimi baktériami vďaka dominancii vybraného kmeňa
• senzorické preferencie vín ošetrených týmto prípravkom
Dávkovanie a použitie
Odporúčaná dávka: 20 g/hl (1,6 kg na 1000 galónov alebo 725 g na 1000 galónov) počítané z konečného objemu vína.
OPTI’MALO PLUS™ je možné suspendovať v malom množstve vody alebo vína a potom priamo pridať do vína kedykoľvek od 48 hodín pred inokuláciou baktérií až do okamihu ich pridania.
Balenie a uchovávanie
OPTI’MALO PLUS™ prášok je balený v 1kg sáčkoch.
Pri skladovaní v chlade a suchu v uzavretých obaloch si prípravok zachováva účinnosť minimálne 4 roky. Je potrebné sa vyhnúť vlhkosti a dlhodobému pôsobeniu vysokých teplôt.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Výživy |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1 kg |
| EAN: | 210034 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
