Flotačná želatína, 25 kg
Jedlá želatína na účinnú flotáciu hroznového muštu a ovocných štiav.



Flotation Gelatin je vysoko čistá jedlá želatína určená na čírenie nápojov. Obzvlášť vhodná je na flotáciu hroznového muštu a ovocných štiav. Má silný kladný náboj, ktorý intenzívne reaguje so záporne nabitými koloidmi v nápojoch, ako sú triesloviny a zvyškové pektíny, a spolu s nimi sa vyzráža.
Špecifické výhody Flotation Gelatin
Vysoká adsorpčná kapacita pre záporné triesloviny a pektíny
Dobrá rozpustnosť pri 45–55 °C
Prírodný, vysoko čistý potravinársky proteín s vysokým želírovacím potenciálom
Použitie
Flotation Gelatin sa musí pred použitím rozpustiť. Rozpúšťa sa v malom množstve vody, aby sa predišlo predčasnému zrážaniu želatíny. Vzhľadom na vysoký gélotvorný potenciál a vysokú Bloom hodnotu musí byť vždy použitá teplá.
Príprava
Želatína sa zmieša s päťnásobným množstvom studenej vody a nechá sa 15–30 minút napučať. Musí byť rovnomerne navlhčená, aby nevznikali hrudky. Po napučaní sa rozpustí zahriatím alebo pridaním horúcej vody pri intenzívnom miešaní. Teplota roztoku musí byť 45–55 °C. Roztok sa musí použiť teplý, pretože pod 35 °C želatína želíruje.
Princíp účinku
Účinná flotácia nie je možná bez predchádzajúcej enzýmovej úpravy. Enzým štiepi dlhé pektínové reťazce, ktoré následne môže obaliť želatína. Bez enzýmovej úpravy sa účinnosť flotácie výrazne znižuje a spotreba želatíny rastie.
Dávkovanie
Bežné podmienky: 5–7 g/hl
Náročné úrody: 8–15 g/hl
Charakteristika produktu
Flotation Gelatin je čistá jedlá želatína s vysokým želírovacím potenciálom. Rovnako ako všetky želatíny je vyrábaná šetrnou hydrolýzou kolagénu. Vplyvom tepla a chemických procesov sa pôvodná vláknitá štruktúra rozkladá na jednoduché koloidy, ktoré sa sušia a melú. Správne zvolená Bloom hodnota (180–200 Bloom) zabezpečuje dobrú schopnosť vyzrážania trieslovín a intenzívnu flokuláciu. V pH rozmedzí muštov, vín a ovocných štiav má prípravok kladný náboj, a preto reaguje so záporne nabitými koloidmi, ako sú triesloviny, zvyškové pektíny a záporné flokulačné činidlá (kremičitý sol, bentonit, tanín). Pri správnej kombinácii číriacich prostriedkov sa želatína úplne vyzráža.
Bezpečnosť
Pri správnom použití nie sú známe žiadne negatívne účinky.
Skladovanie
Ako prírodný proteín ľahko adsorbuje cudzie pachy. Musí sa skladovať v uzavretom balení, v chlade, suchu a dobre vetranom priestore bez cudzích pachov.
Balenie a dodacie informácie
5 kg plastové vrecko
25 kg papierové vrece
Certifikovaná kvalita
Produkt je pravidelne kontrolovaný počas výroby. Kontrolujú sa technické parametre aj potravinárska bezpečnosť. Kontrola prebieha aj pred a počas finálneho balenia.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Ošetrenie mladého vína |
|---|---|
| Hmotnosť: | 25 kg |
| EAN: | 070013 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: | |
| Položka bola vypredaná… | |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
