Tanín Vanille, 20 g
Lafood Vanille je prírodný tanín z francúzskeho duba určený na školenie vín, ktorý zvýrazňuje vanilkové tóny, dodáva eleganciu a chráni víno pred oxidáciou.



Lafood Vanille je zmes tanínov extrahovaných z najkvalitnejšieho francúzskeho duba (Allier, Limousin a Tronçais). Je výsledkom najnovšieho výskumu polyfenolov a prírodných antioxidantov oddelenia R&D Lafood v spolupráci s Univerzitou v Udine.
Technologické použitie
Použitie pri štruktúrovaných bielych a červených vínach počas školenia zvýrazňuje aromatické tóny, dodáva vínu eleganciu, jemnosť a výraznú arómu vanilky. Extrakcia prebieha prirodzeným procesom vo vodnom prostredí, bez použitia chemických a biologických látok, čo zaručuje úplne prírodný produkt.
Špeciálna technika infračerveného vypaľovania v kontrolovanej prítomnosti kyslíka dodáva vínam aromatické tóny typické pre vína školené v barikových sudoch. Lafood Vanille vykazuje vynikajúci účinok pri prevencii oxidačno-redukčných procesov.
Odporúča sa pre biele vína: Chardonnay, Pinot grigio, Prosecco, Champagne a šumivé vína vo všeobecnosti.
Dávkovanie a spôsob použitia
Odporúčaná dávka: 0,5–3 g/hl. Vyššie dávky, 1–5 g/hl, musia byť overené predbežnými testami.
Ellagitaníny sú hydrolyzovateľné a ich úplná adaptácia na vodné alebo alkoholické roztoky prebieha počas 24–36 hodín.
Prípravok Lafood Vanille rozmiešajte priamo vo víne alebo vo vode (pomer 1:20) a potom pridajte do hmoty.
Balenie a uchovávanie
500 g vrecká.
Skladujte na chladnom a suchom mieste.
V prípade otázok kontaktujte jedného z našich obchodných zástupcov.
| Kategória: | Taníny |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.02 kg |
| EAN: | 200056 |
| Výroba vína podľa farby: | Červené, Biele, Ružové |
| Krajina pôvodu: | |
| Odroda vína: | |
| Región/Oblasť PL: | |
| Oblasť: | |
| Výroba vína podľa farby: | Biele, Červené, Ružové |
| Klasifikácia: | |
| Región/Oblasť SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Štýl : | |
| Región/Oblasť IT: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
